Yalçınkılıçoğlu plaza

Eskişehir’in gözde caddelerinden İsmet İnönü-1 Cad. ( halk arasında Doktorlar Cad. ) şehir tarihinin buluşma noktalarından birisi olarak kabul edilen Kılıçoğlu Sinemasının yeni yüzü olarak 2018 yılında faaliyete geçen plaza ve kısa zamanda şehrin gözde mimarı ve iş merkezi olarak kabul edildi.

91 işyeri Ruhsatlı Yalçın Kılıçoğlu Plaza’da Doktor (Diyetisyen, Diş Hekimi, Psikiyatri, Göz Doktoru, Fizik Tedavi Uzmanlığı, Çocuk Gelişimi Dr), Hukuk Büroları, İnşaat Şirketleri, Distribütör Anonim Şirketleri, Özel Bankalar, Teknoloji Mağazası, Eğitim Kurumları, Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Giyim, Güzellik Merkezleri, Medya Reklam Ajansı ve Çağrı Merkezleri bulunmaktadır. 

Kılıçoğlu Sineması

27 Eylül 1959'da açıldığından beri Eskişehir'de kültür hayatına katkıda bulunmuştur. Türkiye'de ilk kez Dolby Stereo Ses Sistemini kullanan ve yine Türkiye'de ilk kez gümüş perde izleme ekranını kullanan sinemadır. Gelişen teknoloji ve dijitalleşme nedeniyle birçok sinemanın kapandığı dönemlerde bile Eskişehir'e hizmetini kesintisiz olarak sürdürmüştür ve salon yokluğunda tiyatrolara da kapılarını açmıştır. Gelişen teknoloji ile daha sonra Dolby Digital Ses Sistemine geçilmiştir.

Kılıçoğlu sineması 16 Mayıs 2008 tarihinde faaliyetini bir basın toplantısı ile sonlandırmıştır.
Anılarınızı tazelemek için bir fotoğraf galerisi oluşturduk, bilete tıklayarak Kılıçoğlu Sineması fotoğraf galerisine ulaşabilirsiniz.

Porsuk Çayı

Porsuk Çayı Eskişehir’in simgesidir diyebiliriz. Şehre ılıman ve sıcak bir atmosfer katan, bisikletle yanından geçilen, köprülerinde fotoğraf çekilen, gondol ve bot turlarında kendinizi dünyanın başka bir yerinde turistik bir gezide hissedeceğiniz bir doğa harikasıdır. Plaza Porsuk Çayının hemen kenarında bulunmaktadır.

Doktorlar Caddesi

İçinden tramvay geçen cadde daha ilk görüşte size İstanbul’daki meşhur İstiklal Caddesi’ni andırabilir. Cadde her daim kalabalık olsa da okulların açık olduğu dönemde cıvıl cıvıldır. Doktorlar Caddesi’nin asıl adı “İsmet İnönü”dür. Bir zamanlar doktor ofislerinin çoğuna ev sahipliği yapan bu cadde zamanla “Doktorlar” adı ile anılmaya başlanmıştır. Yürüyüş ve alışveriş için ya da kalabalıklar arasında kısa bir şehir gezmesi için çarşıya çıkıldığında çoğu insanın mutlaka uğradığı bir caddedir.

adalar

Porsuk Nehri kenarında 1960’lı yıllarda bulunan yazlık sinemalar, 1980’li yıllarda ise lunaparklara bırakır. 1980’li yılların sonuna doğru ise lunaparklar yerini kafelere bırakır ve Adalar bir gezinti yeri olur. 1980’lerin sonuna kadar Porsuk Nehri’nin bu bölgesinde kayıklarla nehir gezintisi yapılırdı. Porsuk çevresi, şimdilerde 24 saat boyunca sunduğu eğlence seçenekleriyle şehrin enerjik uğrak yeri. Porsuk kenarı bir gezi ve eğlence bölgesine dönüşmeye başladıktan sonra “Adalar” olarak isimlendirilmiştir.